Een mooi project voor jou!

Valt niet mee hè, al dat alleen zijn tijdens corona? Waar we vroeger een sportschooltje, twee debattrainingen en drie feestjes in een week pakten, hebben we nu geluk als we één keer per week onze beste vriend of vriendin zien. Helaas zijn wij niet de enigen. Nederlandse ouderen zitten massaal thuis en zijn ook best wel eens eenzaam. Daarom hebben wij het volgende bedacht: YOLO (Young and Old Letter Organisation). Het idee is dat we old school met pen en papier brieven schrijven met ouderen, zodat het in deze ongezellige tijd weer een beetje gezellig wordt.

We zouden het erg leuk vinden als jij zelf ook aan de slag gaat met een lokaal YOLO-project!

De mogelijkheid bestaat om YOLO te doen in de vorm van een MDT-project. Dit staat voor maatschappelijke diensttijd en houdt het volgende in:
• Je bent minimaal 4 en maximaal 6 maanden actief bezig met je project. Dit kost je gemiddeld 3-4 uur per week.
• Je krijgt een projectboek dat de basis vormt voor je leerproces en certificaat.
• Je krijgt training en begeleiding van Het Debatbureau.
• Je krijgt een vrijwilligersvergoeding en er is geld om jouw project uit te voeren.
• Je maakt nieuwe vrienden en doet nieuwe ervaringen op.
• Je leert waar je kracht en je passie liggen, en ontdekt misschien wel wat je wilt gaan studeren.
• Je hebt met jouw project een positieve impact op de samenleving.
• Je CV krijgt een flinke boost en dat blijkt ook uit het certificaat dat je na afloop krijgt.
• Meld je aan per e-mail via het volgende adres: info@hetdebatbureau.nl en dan wordt er contact met je opgenomen!

Het ontstaan

De afgelopen maanden hebben wij, Donna, Thijmen en Mette uit Den Haag het project Young and Old Letter Organisation (YOLO) voor het eerst georganiseerd tussen jongeren van onze school en ouderen uit de omgeving. Zij schreven allebei drie brieven naar elkaar en kregen van ons de instructies en andere benodigdheden. We hebben heel veel leuke positieve reacties gekregen op het project van de deelnemers! Ook jij kan gemakkelijk zo’n briefwisseling organiseren op je eigen school en met ouderen uit de buurt.

Doe mee en start zelf een YOLO-project

Wij hebben instructies (Hoe start je een YOLO-project?) gemaakt die je stap voor stap gaan helpen om je eigen YOLO-project op te zetten. Hieronder kan je deze instructies downloaden. We wensen je alvast veel plezier toe met je project! Groetjes van Donna, Thijmen en Mette

Vragen en opmerkingen

Vul onderstaand formulier in als je meer wilt weten over het YOLO-project. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.